close
Epicure 4 – dużo czytania na wakacje

Epicure 4 – dużo czytania na wakacje

4 sierpnia 2017EPICURE MAGAZINE199Przeglądy
0udostępnień

Przed Wami czwarty numer Epicure Magazine. Nieco później niż planowaliśmy, ale intensywny początek sezonu foodtruckowego pochłonął mnóstwo czasu, a bardzo chcieliśmy przygotować dla Was numer, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. A wybierać jest w czym.

W czwartym numerze rozmawiamy z KASĄ o tym, jak (nie)został Krulem Rapu, pasjonat kuchni historycznej i wojskowej Leszek Kawa opowiada, co się kiedyś jadło w Krakowie i o kondycji polskiej gastronomii. Jest długi tekst z Pragi, w którym Michał Turecki podpowiada gdzie iść na piwo i czym zakąsić, Troyann pisze o swojej miłości do dużych miast, u Irka Grzybowskiego jak zwykle Grrr…a muzyka, a u Stefana Mikulskiego w szklankach pieni się pyszne piwo. Jak już zgłębimy tajniki piwowarstwa wybierzemy się na warszawską Pragę, gdzie jest miejsce, skąd każdy wyjdzie Na-Żarty. Jeśli jeszcze nie zdecydowaliście, dokąd wybrać się na wakacyjny wypoczynek, Ela Święcka wysyła Wam pocztówki z Karaibów. W dziale Gadżety testujemy IQOS – nowe, rewolucyjne urządzenie Marlboro. Wspólnie z Warką podamy Wam też kilka przepisów na pyszne, letnie drinki, a razem z Walentym Kanią podpowiemy, jak zaskoczyć znajomych na grillu serwując żabie udka. Zapraszam do lektury.

Żorż Ponimirski

CZYTAJ lub POBIERZ PDF TUTAJ

Hanoi smakuje! Gdzie się zatrzymać na pyszne jedzenie i picie? Część I

Letnie drinki – najlepszy sposób na orzeźwienie