close
O Epicure Magazine nr 1

O Epicure Magazine nr 1

13 listopada 2016EPICURE MAGAZINE261Przeglądy
0udostępnień

„Przyjemność jest początkiem i celem życia szczęśliwego” pisał Epikur.

Pomysł na magazyn narodził się w mojej głowie prawie dwa lata temu. Pierwotnie miał nosić nazwę Street Food Polska Magazine i miał być rozwinięciem bloga. Jednak pomysł ewoluował, pojawiały się nowe tematy, które chciałbym poruszyć, a jednocześnie kompletnie nie pasowały do tego, co na blogu opisujemy. Więc zamiast magazynu o ulicznym jedzeniu powstał plan, by wydawać magazyn o szeroko pojętych przyjemnościach.

POBIERZ NUMER 1 

zrzut-ekranu-2016-10-18-o-18-43-44

Zgodnie z inną myślą Epikura „Przyjemność brzucha jest pod- stawą i korzeniem wszelkiego dobra”, będziemy tutaj pisać o je- dzeniu; w tym numerze przeczytacie między innymi co zjeść na Krecie czy krótką relację z restauracji Baczewskiego we Lwowie. Poruszać będziemy także inne tematy, które – w naszym przekonaniu – dają przyjemność, jak podróże czy dobre trunki. Stopniowo tematyka magazynu będzie się poszerzać, chcemy pisać także o motoryzacji, tytoniach czy modzie oraz szeroko pojętej kulturze. Bo co to jest przyjemność? Dla jednych będzie to stół pełen smakołyków, dla innych butelka 20-letniej whisky, jeszcze inni osiągają rozkosz odwiedzając nowe miejsca, a inni czując wiatr na twarzy, kiedy mkną harleyem przed siebie. Przyjemnością może być też święty spokój, o czym przekonuje w wywiadzie Tomek Tomczyk, czyli Jason Hunt, najbardziej znana postać polskiej blogosfery. W tym numerze piszemy także o sześciu magicznych miejscach na weekend w Polsce według TasteAway, o baraniej głowie, którą Norwedzy jedzą na święta, o raju blisko Polski – Vai Bai, o warszawskim hummusie, o wizycie w National Corvette Museum, o podróży harleyem z Północy na Południe, jak się prowadzi polskiego food trucka w Nowym Jorku i o miłości do przedmiotów z logo nadgryzionego jabłka.

Jak widzicie, ilu ludzi, tyle przyjemności. Więc tematów do pisania nam nie zabraknie. Mamy nadzieję, że i Wy podzielacie nasze zamiłowanie do hedonizmu i będziecie sięgać po Epicure Magazine. Zapraszam do lektury.

P.S. To pierwszy numer, więc na pewno nie ustrzegliśmy się błędów czy potknięć – z góry prosimy o wybaczenie i czekamy na Wasze opinie.

Żorż Ponimirski

6 magicznych miejsc na weekend w Polsce wg TasteAway

Street Glide Special… można się zakochać

Dodaj komentarz