close
O Epicure Magazine Nr 2

O Epicure Magazine Nr 2

12 lutego 2017431Przeglądy
0udostępnień

Witajcie w drugim numerze Epicure Magazine. Jesień i zima to dwie najbardziej dla mnie depresyjne pory roku. Jednak w Epicure Magazine konsekwentnie dostarczamy Wam przyjemności.

A więc muzyka. Dwa spojrzenia. Troyann pisze o swojej miłości do muzyki, o tym, jak to ona decyduje, gdzie pojedzie. Irek „Grr” Grzybowski recenzuje płyty. Czasami zimne, czasami nostalgicz- ne, ale zawsze pełne pasji i buzujące emocjami. Uwaga, grzecz- nie nie jest, ale Grr…a muzyka! Michał Krzaklewski zabierze nas na festiwal Burning Man, by pokazać samochody rodem z planu filmowego Mad Maxa. Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska w roz- mowie z Epicure Magazine opowiadają o miłości do słodyczy i jak stworzyli w Warszawie cukiernię, która śmiało może konkurować z najlepszymi na świecie. Michał Turecki relacjonuje długo wycze- kiwany wyjazd do Budapesztu i podpowiada, gdzie zjeść pulled

pork z mangalicy, a gdzie napić się craftowego piwa. Odwiedzimy Belvarosi Disznotoros – mięsną świątynię, wpadniemy też do najstarszej cukierni w Budapeszcie. Damian Tomalik opowiada, co działo się podczas Festiwalu Whisky w Jastrzębiej Górze. Stefan Mikulski rozpoczyna cykl o rzemieślniczych piwach, nie tylko dla hopheadów. Podajemy też przepisy na rozgrzewające dania – swoje sekrety zdradzają Walenty Kania i Pot Spot. Przyjaciele z bloga Ale Meksyk opowiedzą, czym różni się tequila od mez- calu i podadzą Wam przepis na egzotycznego drinka. Królowa Klasycznej Burleski, czyli Pin Up Candy, specjalnie dla nas tłuma- czy między innymi, czym jest burleska, co sprawia jej największą przyjemność i jakie ma plany na przyszłość. Antonia Zofia Tereszko pokaże Wam Wrocław w swoim obiektywie. Wrocław odwiedzimy także, by wspólnie z Piotrem Gładczakiem spróbować tamtejsze- go street foodu. Maciek Bielawski zdradzi historię korespondencji z Lou Reedem. Jak sami widzicie – za oknem szaro i zimno, a u nas gorąco i kolorowo. Miłego czytania!

Żorż Ponimirski

Tequila – meksykański trunek narodowy

O Epicure Magazine nr 3

Dodaj komentarz