close
O Epicure Magazine nr 3

O Epicure Magazine nr 3

23 lutego 2017645Przeglądy
0udostępnień

To już 3 numer Epicure Magazine! Za oknem jeszcze zimno i mokro, więc… piszemy o Azji. Mam nadzieję, że opisy tamtejszych krajobrazów i jedzenia pozwolą Wam przetrwać do cieplejszych dni . Zajrzymy więc na ulice Hanoi, by wspólnie z Marcinem Szulżyckim pokazać Wam miejsca, w których warto zjeść klasyki ulicznej kuchni wietnamskiej takich jak banh-mi lub pho. Z Tomaszem „Kosą” Kosińskim rozmawiam o stworzeniu Arkadii na Filipinach, a Karol „Karlito” Karma prowadzący food trucka Akita Ramen, wychodząc z kultury japońskiej pisze o przyjemności płynącej z jedzenia. Oprócz tego Michał Turecki przybliży Wam zasady, jakimi rządzi się futbol amerykański, Piotr Gładczak podpowie, gdzie we Wrocławiu zjeść śniadanie, a Stefan Mikulski przekona Was, że piwo jest jak muzyka. Tej ostatniej także nie zabraknie – Irek Grzybowski opowiada o kolejnych ciekawych płytach. Zachęcam także do oglądania fantastycznych akwarelek autorstwa Ireny Czusz – w jej pracach mieszka prawdziwa magia, która cofnie Was do czasów dzieciństwa. W kuchni rządzą tym razem flaki. Walenty Kania pokaże, że można je przygotować na wiele sposobów, także po azjatycku! Podpowiem Wam, gdzie w Kielcach iść na melanż oraz porozmawiamy z Mariuszem Mikołajczakiem, twórcą aplikacji whereis24.

Zapraszam do lektury!

Żorż Ponimirski

O Epicure Magazine Nr 2

Najpierw zwariowała Japonia, potem cały świat